Hotelier Blog

Δείτε πώς να κάνετε τα κρεβάτια σας το σημείο αναφοράς της ξενοδοχειακής εμπειρίας του καταλύματός σας

Ιδέες για το πώς μπορείτε να μετατρέψετε το κρεβάτι του ξενοδοχείου σας στο βασικό σημείο αναφοράς του δωματίου, μετατρέποντάς το σε έναν πολυμορφικό χώρο

 

Είναι σύνηθες να θεωρούμε το κρεβάτι ενός ξενοδοχείου ως τον βασικό χώρο ξεκούρασης και ύπνου, με το στρώμα να παίζει τον βασικότερο ρόλο. Και αυτό αποτελεί όντως γεγονός, καθώς το στρώμα του κρεβατιού είναι αυτό που παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην εμπειρία του ταξιδιώτη. Αν, όμως, αναλογιστεί κάποιος τα λίγα τετραγωνικά του δωματίου ενός ξενοδοχείου, συνειδητοποιεί ότι ο χώρος του κρεβατιού καταλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι αυτού, με τους ξενοδόχους να καλούνται να βρουν περισσότερους τρόπους να το αξιοποιήσουν προκειμένου να επιτύχουν την ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας του ταξιδιώτη.

 

Σε αυτό το άρθρο, θα αναδείξουμε πώς μπορούν οι ξενοδόχοι να μετατρέψουν το κρεβάτι σε hotspot του δωματίου τους, κερδίζοντας καλύτερες κριτικές αλλά και περισσότερες νέες κρατήσεις.

Έμφαση στο Design και διαμόρφωση ενός εντυπωσιακού σκηνικού γύρω από το κρεβάτι

 

Ο χώρος του κρεβατιού είναι αυτός που δεσπόζει και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το Design Experience του δωματίου. Στην ουσία, αποτελεί το οπτικό σημείο αναφοράς αλλά και το χωροταξικό hotspot που καθορίζει και τον σχεδιασμό των υπολοίπων χώρων. Έχοντας μια τόσο σημαντική επιρροή στην συνολική εμπειρία, επιβάλλεται να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και δημιουργικότητα στο σχεδιασμό του χώρου του κρεβατιού, έτσι ώστε να κερδίζει τις εντυπώσεις των ταξιδιωτών και να τους κάνει να θέλουν να επενδύσουν περισσότερο χρόνο επάνω σε αυτό. Παράλληλα, το κεφαλάρι του κρεβατιού είναι ίσως το δυνατότερο Design Statement του δωματίου που χρειάζεται πρωτοτυπία και υψηλή αισθητική, αφού πρόκειται να αποτελέσει το ιδανικό ‘σκηνικό’ για μεγάλο μέρος της εμπειρίας του ταξιδιώτη. Σε συνδυασμό με τα περιφερειακά έπιπλα όπως τα κομοδίνα αλλά και τον ίδιο τον σκελετό του κρεβατιού, ολοκληρώνεται η “βαριά προδιαγραφή” του δωματίου που, όμως, δεν έχει στόχο μόνο την αισθητική ικανοποίηση αλλά και την εξυπηρέτηση του πελάτη. Καταγράφοντας εξ αρχής μια πιθανή λίστα κινήσεων του ταξιδιώτη επάνω στο κρεβάτι αλλά και περιμετρικά από αυτό, θα πρέπει να προβλεφθεί η κάλυψη όλων των πιθανών του αναγκών, οι οποίες ιδανικά θα πρέπει να εξυπηρετούνται χωρίς να χρειάζεται να σηκωθεί από το κρεβάτι.

 

Συμβουλή: Στον εντυπωσιακό χαρακτήρα του κρεβατιού, σημαντικό ρόλο παίζουν τα υψηλότερα, πλούσια στρώματα που δημιουργούν το αίσθημα της άνεσης αλλά και της υψηλής ποιότητας. Για ακόμη καλύτερη απόδοση προτείνεται και η χρήση ανωστρώματος, που ενισχύει ακόμη περισσότερο τόσο την άνεση όσο και την εικόνα του κρεβατιού.

Εξασφάλιση απαραίτητων τεχνολογικών παροχών και παροχή επιλογών για remote διαχείριση του δωματίου

 

Στις ημέρες μας, η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος της παραμονής μας στο κρεβάτι, την επενδύουμε στην χρήση κινητού η υπολογιστή. Στα ξενοδοχεία δε, ο ταξιδιώτης συνηθίζει να έχει μαζί του τουλάχιστον δύο συσκευές, υπογραμμίζοντας την σημασία της τεχνολογίας ακόμη και στις διακοπές του. Συνεπώς, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για τον χώρο του κρεβατιού ενός ξενοδοχείου είναι η ύπαρξη πριζών αλλά και USB θυρών, έτσι ώστε να είναι εφικτή η ταυτόχρονη φόρτιση του μεγαλύτερου αριθμού συσκευών. Καθώς, όμως, οι συσκευές έχουν διάφορα μεγέθη, π.χ.  laptop, tablet, κινητά τηλέφωνα, είναι σημαντικό να προβλεφθεί και ο σχετικός αποθηκευτικός χώρος στα κομοδίνα εκατέρωθεν του κρεβατιού, έτσι ώστε να μην απαιτείται η μετακίνηση του επισκέπτη για την τακτοποίησή τους μετά την χρήση. Κατ’ επέκτασιν της κάλυψης των αναγκών των συσκευών του ταξιδιώτη, και παραμένοντας στο τεχνολογικό κομμάτι, σημαντική είναι και η ύπαρξη απομακρυσμένης διαχείρισης του δωματίου (smart room) μέσω ενός ειδικού tablet που επιτρέπει την ρύθμιση του φωτός, της θερμοκρασίας, ακόμη και του ανοίγματος των κουρτινών από τον χώρο του κρεβατιού, χωρίς την απαίτηση μετακίνησης.

 

Συμβουλή: Για την καλύτερη κάλυψη των αποθηκευτικών αναγκών των συσκευών, προτείνεται η custom κατασκευή κρεβατιών όπου το ίδιο το έπιπλο του κρεβατιού θα μπορούσε να έχει ειδικούς χώρους αποθήκευσης, εξυπηρετώντας την μέγιστη λειτουργικότητα.

Παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού που θα αυξήσει την χρηστικότητα του κρεβατιού

 

Καθώς οι χώροι ενός δωματίου ξενοδοχείου είναι περιορισμένοι, είναι γεγονός ότι το κρεβάτι μετατρέπεται αυτόματα σε έναν χρηστικό χώρο όπου οι ταξιδιώτες περνάνε περισσότερο χρόνο, πέρα από τον αναμενόμενο χρόνο του ύπνου. Είναι σύνηθες οι ταξιδιώτες να ξεκουράζονται στο κρεβάτι παρακολουθώντας σειρές (ειδικά στις σύγχρονες πλατφόρμες τύπου Netflix), να επικοινωνούν με το περιβάλλον τους, ακόμη και να τρώνε ή να εργάζονται επάνω σε αυτό. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ο ξενοδόχος να φροντίζει για τις πιθανές αυτές ανάγκες και να δημιουργεί μεγαλύτερη άνεση για τον ταξιδιώτη, παρέχοντας, βέβαια και την σχετική προστασία του κρεβατιού και του στρώματός του. Ένας έξυπνος τρόπος για την κάλυψη αυτών των αναγκών είναι η παροχή ειδικού εξοπλισμού που θα διευκολύνει όλες τις παραπάνω δραστηριότητες και θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Καθώς το eat on the bed είναι σχεδόν κανόνας, η ύπαρξη ενός ειδικού δίσκου για κρεβάτι μέσα στο δωμάτιο αποτελεί ένα σημαντικό facility, αφού ο ταξιδιώτης μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να δημιουργήσει τις χαλαρές εμπειρίες διακοπών που αυτός επιθυμεί. Επίσης, η ύπαρξη ειδικών αξεσουάρ για την στήριξη των laptop και tablet βοηθούν τον ταξιδιώτη να εξυπηρετηθεί καλύτερα στον χρόνο που επενδύει πάνω στο κρεβάτι του και να μπορέσει να συνδυάσει ιδανικά τις ανάγκες του για Business & Pleasure. Τέλος, η ύπαρξη ειδικών υποστηρικτικών μαξιλαριών που προσαρμόζονται στο κεφαλάρι του κρεβατιού, μπορούν να αυξήσουν την άνεση ειδικά κατά την παρακολούθηση ταινιών στην τηλεόραση του δωματίου.

 

Συμβουλή: Είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικού επιστρώματος για τη μέγιστη προστασία του στρώματός σας, ειδικά από τη χρήση φαγητού και ποτού επάνω σε αυτό. Σε περίπτωση που υπάρχει σχετική ζημιά, επικοινωνήστε άμεσα με την εταιρεία στρωμάτων σας και μην χρησιμοποιήσετε υγρές πρακτικές που πιθανόν να επεκτείνουν την ζημιά.

 

Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά που θα αυξήσουν σημαντικά την άνεση και την ικανοποίηση του πελάτη και, σε συνδυασμό με ένα υψηλής ποιότητας στρώμα, είναι πιθανό να ενισχύσουν τις θετικές κριτικές για το ξενοδοχείο σας. Επίσης, η δημιουργία μεγαλύτερης άνεσης, αυξάνει τον χρόνο παραμονής στα δωμάτια και κατ΄επέκτασιν τις καταναλώσεις, δημιουργώντας σημαντικές πηγές εσόδων για το upselling του καταλύματός σας.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με το στρώμα του ξενοδοχείου σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ειδική ομάδα της CANDIA στο τηλέφωνο 210 6633700, στο e-mail info@candia.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας εδώ.

 

Το άρθρο για την σημασία του κρεβατιού στο ξενοδοχειακό δωμάτιο αποτελεί μέρος του “The Hotel Mattress Project”, της ειδικής ξενοδοχειακής καμπάνιας της CANDIA σε συνεργασία με την Hotelier Academy Greece.